088 - 6687524

088 - ONTSLAG

Bel kosteloos voor advisering omtrent ontslag

Bel nu en informeer naar onze gunstige ontslagadvisering-op-maat prijs

088 - 6687524

Elke werkdag van 9:00 - 19:00 | 70 cpm

Transitievergoeding

Sinds de Wet Werk en Zekerheid in werking is getreden is de kantonrechtersformule komen te vervallen. Daarvoor in de plaats is de transitievergoeding gekomen. De transitievergoeding bedraagt in beginsel één derde maandsalaris per gewerkt jaar bij een dienstverband tot 10 jaar. Voor ieder jaar dat het dienstverband langer heeft geduurd dan 10 jaar bedraagt de transitievergoeding een half maand salaris per gewerkt jaar.

De transitievergoeding is alleen van toepassing bij een ontslag via de kantonrechter, het UWV of bij een aflopend jaar contract wanneer u minimaal 2 jaar bij de betreffende werkgever in dienst bent geweest.

Bij een ontslag via een vaststellingsovereenkomst / beëindigingsovereenkomst kan ook een transitievergoeding / ontslagvergoeding worden overeengekomen. De hoogte hiervan wordt bepaald door onderhandelingen. Wanneer u te maken krijgt met een ontslag wilt u natuurlijk niet met lege handen komen te staan en wilt u het liefste een redelijke vergoeding ontvangen.

Wij kunnen u voorzien in de bovenstaande behoefte. Onze juristen hebben ruime ervaring met geschillen betreffende de transitievergoeding. Tevens hebben zij ruime ervaring met het onderhandelen over de transitievergoeding. De juridische kosten die hiervoor gemaakt moeten worden proberen wij te verhalen op de werkgever.

In meer dan 90% van de gevallen zijn de uiteindelijke afspraken gunstiger dan de afspraken waarin eerste instantie vanuit werd gegaan.

Persoonlijke aanpak

Een ontslag kan zeer ingrijpend zijn. Uw baan verliezen is natuurlijk al heel erg vervelend, wanneer u ook nog eens met lege handen komt te staan is dit natuurlijk verschrikkelijk. Naast een goede formele afwikkeling, mag u dan ook verwachten dat er delicaat met uw situatie wordt omgegaan.  Ook wij vinden dit zeer belangrijk. Mede om deze reden komen wij voor een eerste consult bij u aan huis. Zo bent u in de gelegenheid om de problemen in uw eigen omgeving te bespreken.

Zoekt u een jurist, advocaat of juridisch adviseur die u ondersteunt bij het beoordelen van de vaststellingsovereenkomst / beëindigingsovereenkomst of een andere ontslagroute waar de transitievergoeding aan bod komt? Wij komen aan huis in en rondom de omgeving van: Waalwijk, Den Helder, Vlaardingen, Amstelveen, Zevenhuizen, Bunschoten, Houten, Woerden, Alphen aan den Rijn, Bergen op Zoom, Helmond, Boxtel, Apeldoorn, Doetinchem, Alblasserdam, Barendrecht, Brielle, Hellevoetsluis, Gorinchem, Bergschenhoek, Maassluis, Dronten, Emmeloord, Biddinghuizen en alle overige plaatsen in Nederland.

 Een aantal tips

  • Laat de aangeboden transitievergoeding altijd nakijken door een jurist, juridisch adviseur of advocaat. 
  • Laat de vaststellingsovereenkomst (beëindigingsovereenkomst) altijd nakijken door een jurist, juridisch adviseur of advocaat  voordat u tekent.
  • Het is niet verplicht de transitievergoeding aan te houden. Er kan een hogere vergoeding worden afgesproken.
  • Wees voorzichtig met het doen van toezeggingen;
  • Laat u niet overrompelen.

Advies en ondersteuning

Voor vragen en/of ondersteuning kunt u contact opnemen met 0900 4000 0000 of hiernaast het formulier invullen. U kunt een afspraak maken voor een eerste consult aan huis.

Zoekt u een jurist, advocaat of juridisch adviseur die u ondersteunt bij het beoordelen van de vaststellingsovereenkomst / beëindigingsovereenkomst of een andere ontslagroute waar de transitievergoeding aan bod komt ? Wij komen aan huis in en rondom de omgeving van: : Waalwijk, Den Helder, Vlaardingen, Amstelveen, Zevenhuizen, Bunschoten, Houten, Woerden, Alphen aan den Rijn, Bergen op Zoom, Helmond, Boxtel, Apeldoorn, Doetinchem, Alblasserdam, Barendrecht, Brielle, Hellevoetsluis, Gorinchem, Bergschenhoek, Maassluis, Dronten, Emmeloord, Biddinghuizen en alle overige plaatsen in Nederland.

Bel nu en informeer naar onze gunstige ontslagadvisering-op-maat prijs

088 - 6687524

Elke werkdag van 9:00 - 19:00 | 70 cpm